Εκπαιδευτικά Νέα

Ενταση χθες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου διακόπηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου, από ομάδα φοιτητών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Ζητούσαν να συζητηθούν εκτός ημερήσιας διάταξης τα θέματα της φοιτητικής λέσχης, των εργολαβικών υπαλλήλων, της αδειοδότησης των κολεγίων και τα πτυχία μάστερ της Πολυτεχνικής.

 

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση του ακαδημαϊκού οργάνου ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί, με 14 θέματα ημερήσιας διάταξης και αρκετές ανακοινώσεις. Μόλις είχε ολοκληρωθεί η συζήτηση του πρώτου θέματος, όταν ομάδα περίπου τριάντα φοιτητών εισέβαλε στην αίθουσα. Επικαλέστηκαν για την παρουσία τους απόφαση των γενικών συνελεύσεων πέντε φοιτητικών συλλόγων και ζήτησαν να συζητηθούν τα συγκεκριμένα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, με πρώτο τον κίνδυνο διακοπής λειτουργίας της φοιτητικής λέσχης.

 

Ο πρύτανης Αναστάσιος Μάνθος τούς ζήτησε να αποχωρήσουν, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν. Υπό αυτές τις συνθήκες η Σύγκλητος επέτρεψε αρχικά την παρουσία τους στην αίθουσα, αλλά, όταν προσπάθησε να προχωρήσει τις προγραμματισμένες εργασίες της, οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν με φωνές. Στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας λύσης, τα μέλη της Συγκλήτου τούς πρότειναν να γίνει ένα διάλειμμα για συζήτηση κι εκείνοι συμφώνησαν. Ωστόσο, δεν δέχθηκαν τη διαβεβαίωση ότι «η λέσχη και φέτος θα λειτουργήσει κανονικά με χρηματοδότηση του ίδιου του Πανεπιστημίου».

 

Οταν η Σύγκλητος, μετά σχεδόν δύο ώρες διαβούλευσης, θεώρησε ότι το θέμα πρέπει να κλείσει και προσπάθησε να συνεχίσει, η ομάδα των διαμαρτυρόμενων φοιτητών αρνήθηκε ν' αποχωρήσει, προκλήθηκε νέα ένταση και η συνεδρίαση διακόπηκε χωρίς να οριστεί νέα ημερομηνία.

«Ξεπουλάτε τη λέσχη στα ιδιωτικά συμφέροντα», φώναζαν κάποιοι από τους φοιτητές.

 

Στην προηγούμενη συνεδρίαση της Συγκλήτου, τον περασμένο Αύγουστο, οι πρυτανικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι έχει βρεθεί χρηματοδότηση που να διασφαλίζει, τουλάχιστον για την τρέχουσα χρονιά, τη λειτουργία της φοιτητικής λέσχης.


22/10/2009

Πηγή: www.enet.gr