Εκπαιδευτικά Νέα

Σε έλεγχο των προεκλογικών προσλήψεων προχωρεί η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σταματώντας σε πρώτη φάση τις τοποθετήσεις περίπου 10.000 εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης των σχολείων. Εγκύκλιος διαβιβάστηκε χθες σε όλες τις Διευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας με την οποία και ανακοινώνεται ότι «παγώνουν» οι προσλήψεις στο επίμαχο πρόγραμμα, για το οποίο τονίζεται ότι δεν είχαν εξασφαλιστεί καν τα αναγκαία κονδύλια. Η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου δήλωσε, ωστόσο, χθες ότι το πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης δεν θα μείνει πίσω, αλλά θα ξεκινήσει άμεσα «και στις δεδομένες συνθήκες θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να εξασφαλισθούν οι αναγκαίοι πόροι και οι διαδικασίες πρόσληψης να διέπονται από αξιοκρατία και διαφάνεια».


Πάντως η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς το πρόγραμμα είχε ήδη καθυστερήσει να εφαρμοστεί περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, λόγω της προεκλογικής περιόδου. Μάλιστα η Ομοσπονδία των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) είχε καταγγείλει όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων τα τελευταία εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές.

Η ηγεσία της ΟΛΜΕ τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή της, ότι προτεραιότητα είναι να επιβιώσει το κρίσιμο πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης- το οποίο άλλωστε αποτελεί πολιτική πρωτοβουλία του ΠαΣοΚ- και να γίνουν τελικά οι προσλήψεις των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών με βάση τον ενιαίο πίνακα των αναπληρωτών. Υπολογίζεται, πάντως, ότι για την πρόσληψη των περίπου 10.000

ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που απαιτούνται για το πρόγραμμα, θα πρέπει να δαπανηθούν 40.000 ευρώ, τα οποία, όπως έγινε σαφές, δεν είχαν εξασφαλιστεί. Συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, ωστόσο, επικροτούσαν χθες τη δήλωση της κυρίας Διαμαντοπούλου ότι θα αναζητηθούν τα αναγκαία κονδύλια για το πρόγραμμα και θα γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις με διαφάνεια. Οι προσλήψεις αυτές είναι κρίσιμες για τους εκπαιδευτικούς (υπολογίζεται ότι 30.000 καθηγητές όλων των ειδικοτήτων αντιμετωπίζουν σήμερα το φάσμα της ανεργίας), καθώς τους προσφέρουν προϋπηρεσία που τους εντάσσει κατευθείαν στους πίνακες για τον μόνιμο διορισμό στα σχολεία της χώρας, τα επόμενα χρόνια.

 

10/10/2009

Πηγή: www.tovima.gr