Εκπαιδευτικά Νέα

«Τραγικά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων θα δημιουργήσει ο μικρός αριθμός των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης». Η ΠΑΣΚ εκπαιδευτικών εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για τον μικρό αριθμό των μεταθέσεων και ζητεί από το υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει το θέμα και να προχωρήσει σε μεταθέσεις με βάση τα λειτουργικά και όχι τα οργανικά κενά.

 

Υπενθυμίζεται ότι, φέτος, υποβλήθηκαν 9.573 αιτήσεις και ικανοποιήθηκαν μόλις οι 1.459, ποσοστό 15,24%. «Ο μικρός αριθμός των μεταθέσεων σε σχέση με την υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών δημιουργεί μια σειρά αλυσιδωτών προβλημάτων στη λειτουργία των σχολείων αλλά και στην οικογενειακή ζωή τους και καταστάσεις άνισης και άδικης μεταχείρισης μεγάλης μερίδας εκπαιδευτικών».

 

Η ΠΑΣΚ ζητεί από το υπουργείο Παιδείας να ικανοποιηθούν με βάση τα λειτουργικά κενά όλες οι αιτήσεις των συναδέλφων τους για απόσπαση και να δοθεί και φέτος στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που διανύουν την υποχρεωτική υπηρεσία στην περιοχή του πρώτου τους διορισμού το δικαίωμα υποβολής αίτησης απόσπασης.

 

 

03/05/2011
Πηγή: www.enet.gr