Εκπαιδευτικά Νέα

Με παιδαγωγικά κριτήρια έγιναν, λέει, οι συγχωνεύσεις των σχολείων. Θαυμάστε λοιπόν παιδαγωγική αντίληψη, όπως παρουσιάζεται στις καταργήσεις εσπερινών σχολείων. Σύμφωνα με τη μαύρη λίστα του υπουργείου Παιδείας καταργούνται το 5ο Εσπερινό Γυμνάσιο και 5ο Εσπερινό Λύκειο Αθηνών, οι λυκειακές τάξεις του Εσπερινού Γυμνασίου 'Ανω Λιοσίων και το Εσπερινό Γυμνάσιο Σορώνης Ρόδου. Σύνολο 4 νυχτερινά.

 

Επίσης έσονται εις σάρκα μία τα εξής νυχτερινά: Το 4ο Γυμνάσιο με το 3ο Αθηνών, το 8ο Γυμνάσιο με το 6ο Αθηνών, το 4ο Λύκειο με το 3ο, το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Περιστερίου με το Εσπερινό Γυμνάσιο Αιγάλεω, το Εσπερινό Γυμνάσιο Μοσχάτου με το Εσπερινό Γυμνάσιο Καλλιθέας, το Εσπερινό Λύκειο Μοσχάτου με το Εσπερινό Λύκειο Καλλιθέας, το 2ο Εσπερινό Γυμνάσιο Πειραιά με το 1ο Εσπερινό Γυμνάσιο Πειραιά και τέλος το Εσπερινό Γυμνάσιο Παραμυθιάς με το Εσπερινό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας. Καταργούνται, με άλλα λόγια, 8 νυχτερινά σχολεία.

 

Αλήθεια, ποια παιδαγωγική αντίληψη υπάρχει σ' αυτές τις καταργήσεις; Ας αφήσουν τα μεγάλα λόγια κι ας σκύψουν με ντροπή το κεφάλι τους μπροστά στους μαθητές των νυχτερινών που τους κλείνουν τα σχολεία. Είναι η πιο ανυπεράσπιστη και ευάλωτη κατηγορία μαθητών. Είναι παιδιά της εργατικής τάξης που δουλεύουν σκληρά για να βγάλουν το ψωμί τους και παρά ταύτα έχουν το κουράγιο να καθίσουν και στα θρανία με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής. Δεν τους φτάνουν τα βάσανά τους, δεν τους φτάνουν οι υποχρεώσεις τους, δεν τους φτάνει η εκμετάλλευση, δεν τους φτάνει ο νέος εχθρός που λέγεται ανεργία, πρέπει να έχουν και αυτή την ατυχία; Να τους καταργήσουν τα σχολεία τους και να τους πάνε στου διαόλου τη μάνα μόνο και μόνο για να κόψουν θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών και να γλιτώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ; Ας μας πει το υπουργείο Παιδείας: Πού θα πάνε τώρα οι μαθητές των λυκειακών τάξεων των Άνω Λιοσίων; Γιατί θα πρέπει να καταργηθεί το Εσπερινό του Περιστερίου και να μείνει μια εργατούπολη χωρίς νυχτερινό σχολείο; Ούτε για τα νυχτερινά δεν έχουν έλεος οι άνθρωποι; Ούτε αυτούς τους μαθητές δεν μπορούν να σεβαστούν;

 

Πάρτε πίσω την απόφαση της κατάργησης τουλάχιστον για τα εσπερινά. Αλλιώς το κρίμα στον λαιμό σας.

 

 

15/03/2011
Πηγή: www.avgi.gr