Εκπαιδευτικά Νέα

Καταγγελίες φοιτητών για επίθεση από εξωπανεπιστημιακούς «μπράβους». Κλειστό θα παραμείνει σήμερα και τη Δευτέρα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), με χθεσινή απόφαση που έλαβε το πρυτανικό συμβούλιο του ιδρύματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα επεισόδια βίας που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ μελών των αιώνια αντίπαλων φοιτητικών παρατάξεων ΠΑΣΠ που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και ΔΑΠ της Νέας Δημοκρατίας.

 

Η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο παρατάξεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει πάρει ιδιαίτερα βίαια χαρακτηριστικά, ενώ χθες σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ μελών των δύο φοιτητικών παρατάξεων και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ενδεικτικός του χάσματος που χωρίζει τις δύο παρατάξεις είναι, άλλωστε, ο τρόπος με τον οποίο παρουσίασαν χθες αυτά τα γεγονότα.

 

Σύγκρουση
Η ΔΑΠ κατήγγειλε ότι «συνδικαλιστές της ΠΑΣΠ με τη συνδρομή εξωπανεπιστημιακών πληρωμένων μπράβων επιτέθηκαν σε μέλη της ΔΑΠ χωρίς καμία αφορμή». Την ίδια ώρα, η νεολαία ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «πρωτοφανή επίθεση από μια ομάδα 60 και πλέον ατόμων, που εμφανίστηκαν ως εκπρόσωποι της ΔΑΠ» που αποτελεί «το αποκορύφωμα μιας σειράς στημένων επιθέσεων «αλητείας» προς τα μέλη της ΠΑΣΠ σε όλη την Αθήνα.

 

Ειδικότερα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά είχε ξεκάθαρο στόχο να υπάρξουν θύματα». Σύμφωνα με την ΠΑΣΠ, το περιστατικό ξεκίνησε όταν, απρόκλητα, μέλη της ΔΑΠ επιτέθηκαν σε μέλη της ΠΑΣΠ, συνεχίστηκε έξω από τα γραφεία της ΠΑΣΠ, όπου και πάλι αναίτια επιτέθηκαν εναντίον του αναπληρωτή Γραμματέα, ο οποίος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας.

 

 

11/03/2011
Πηγή: www.imerisia.gr