Οικονομικά Νέα

Κεντρικός ομιλητής σε συνέδριο που διοργανώνεται την Τετάρτη 18 Μαρτίου, στην Αθήνα, με θέμα «Η Χρηματοπιστωτική κρίση: Το μάνατζμεντ σε εποχές πρόκλησης», θα είναι ο γνωστός Αμερικανός Νομπελίστας οικονομολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Princeton Πολ Κρούγκμαν.Το πρωί της Τετάρτης, στις 9:00, ο Πολ Κρούγκμαν θα βρεθεί στο Public της Πλατείας Συντάγματος, για να απαντήσει στις ερωτήσεις Δημήτρη Κ. Ψυχογιού από Το Βήμα για την παγκόσμια οικονομική κρίση. Η συνένετευξη θα μεταδοθεί σε ζωντανή σύνδεση μέσω του Internet, από τους δικτυακούς τόπους www.tovima.gr και www.in.gr.


Εκτός από τον βραβευμένο με Νόμπελ Οικονομίας το 2008, κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου θα είναι οι διεθνώς αναγνωρισμένοι οικονομολόγοι Βίλεμ Μπόιτερ και Κουέντιν Πιλ, καθώς και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, Γκίκας Χαρδούβελης, με τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Γιάγκος Χαραλάμπους.

Ο κ. Κρούγκμαν και οι υπόλοιποι ομιλητές του Συνεδρίου θα μιλήσουν για την χρηματοπιστωτική κρίση και τις επιπτώσεις που έχει στην παγκόσμια οικονομία, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα οι χώρες της ΟΝΕ.

Θα εξετάσουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε διεθνή κλίμακα για την αντιμετώπιση της κρίσης και θα συζητήσουν για τις πολιτικές που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάκαμψη.

Επίσης, επί τάπητος θα τεθούν τα κανονιστικά συστήματα για την προστασία των οικονομικών από τους ακραίους κλυδωνισμούς.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο καθηγητής Πολ Κρούγκμαν προγραμματίζεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου. Στο συνέδριο αναμένεται να παραστεί και ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου.

Το Συνέδριο θα γίνει στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental και διοργανωτής είναι η εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Prothesis, μέλος του ομίλου Neoset.

Το συνέδριο έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του ΣΕΒ και υποστηρίζεται από την Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝΕΙΣΕΤ) και την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ).

Πηγή: www.in.gr