Επιλογές

Όλες οι δηλώσεις του υπ. Παιδείας για τις αλλαγές στο Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ (με χρονική σειρά)

  • 18 Φεβ 2019

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο υπουργός Παιδείας , σε κατ ιδίαν συζήτηση με το esos διέψευσε κατηγορηματικά φήμες για μη εφαρμογή από το 2020 των αλλαγών, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά το σύστημα θα εφαρμοστεί το 2020 και θα αφορά τους σημερινούς μαθητές της Β Λυκείου

Τον Δεκέμβριο του 2016 ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου είχε ανακοινώσει ότι τον Μάρτιο του ίδιου έτους του θα ληφθούν οι πολιτικές αποφάσεις για τη Β και Γ Λυκείου, Εθνικό Απολυτήριο, κατάργηση Πανελληνίων, και αναμόρφωση των πρώτων ετών των ΑΕΙ.

Στο ερώτημα πότε θα ανακοινωθεί το Σχέδιο αλλαγών στο Λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ , σήμερα ο υπουργός Παιδείας δεν απαντά, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά, ενισχύοντας τις φήμες ότι δεν θα εφαρμοστεί για τους φετινούς μαθητές της Β Λυκείου.

Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας , σε κατ ιδίαν πρόσφατη συζήτηση με το esos, διέψευσε κατηγορηματικά αυτές τις φήμες, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά το σύστημα θα εφαρμοστεί το 2020 και θα αφορά τους σημερινούς μαθητές της Β Λυκείου

Μετά το Δεκέμβρη του 2016 ακολούθησαν και άλλες πολλές σχετικές δηλώσεις σχετικά με χρονοδιαγράμματα που ποτέ δεν τηρήθηκαν και φτάσαμε στον Σεπτέμβριο του 2018, για να δημοσιοποιηθεί το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Τότε , λοιπόν, το Σεπτέμβρη του 2018 ο υπουργός δήλωσε “πανηγυρικά” ότι μέχρι τα Χριστούγεννα το νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί στη Βουλή.

Η “πανηγυρική” αυτή δέσμευση δεν υλοποιήθηκε.

Η δήλωση του Κ. Γαβρόγλου που πραγματικά “έγραψε” ήταν τον Δεκέμβρη του 2017 “Θα καταθέσουμε τις προτάσεις με το νέο έτος (Γενάρη 2018) για να έχει και ορισμένα καλά το νέο έτος” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου, κάτι βέβαια που δεν έγινε τότε.

Οσον αφορά την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων , ο Κ. Γαβρόγλου έχει δηλώσει:

- Πρέπει να αλλάξει το σημερινό σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων όχι όμως και να καταργηθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

- Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις όχι μόνο δεν καταργούνται αλλά θα πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτές, σύμφωνα με τις νέες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ελεύθερο Τύπο.

- Δεν υπάρχει εκπαιδευτικό σύστημα χωρίς εξετάσεις. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να συμβιβαστούμε με αυτό.

Το ΙΕΠ, ο επιστημονικός σύμβουλος του υπουργού Παιδείας, δια του προέδρου του Γ. Κουζέλη το ξεκαθάρισε τον περασμένο Νοέμβριο:

"Θα πρέπει το υπουργείο Παιδείας, πάρα πολύ σύντομα, το αργότερο τον Ιανουάριο του 2018 να έχει κοινοποιήσει το Σχέδιο πρόσβασης στα ΑΕΙ. Δεν γίνεται διαφορετικά. Θα πρέπει μαθητές και εκπαιδευτικοί στις αρχές του 2018 να γνωρίζουν τα βήματα που θα οδηγήσουν σε ένα νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ".

Το esos δημοσιεύει όλες τις δηλώσεις του Κ. Γαβρόγλου που έχει κάνει ως υπουργός Παιδείας -με χρονική σειρά-για το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ, καθώς και τις θέσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

 

 

Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας. Συνεχίζοντας τη χρήση αυτού του ιστότοπου, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies. More details…