Επιλογές

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης Αντιπροσώπων

  • Ιουν 30, 2013

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης Αντιπροσώπων

Της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Καταδικάζουμε την αυταρχική και πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης να κλείσει την κρατική ραδιοτηλεόραση, ενέργεια που θυμίζει δικτατορικές εποχές. Το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί μια τραγωδία για τη δημοκρατία, βασικό στοιχείο της οποίας είναι η ελευθερία του λόγου.

 

Παρουσιάστηκε το εγχείρημα αυτό ως μια κάθαρση από τη διαφθορά, ως μια αναγκαία οικονομική αναδιάρθρωση. Όμως τα πράγματα δεν κρίνονται μόνο στο οικονομικό, αλλά και στο ψυχολογικό, συνειδησιακό και ιστορικό επίπεδο. Η απόφαση αυτή ήρθε σε αντίθεση με τη φυσιογνωμία μας, τη συνείδησή μας στην ιστορία μας και την κουλτούρα μας. Για αυτό και η μεγαλειώδης ανταπόκριση του λαού. Οι οικονομικές αναδιαρθρώσεις απαιτούν διαβούλευση συντονισμό, συμβιβασμό, συμφωνία για να υπάρξει η όποια μεταβολή. Σε κάθε περίπτωση όμως η κρατική τηλεόραση πρέπει να μείνει ανοιχτή.

Η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δηλώνει τη συμπαράστασής της στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Όλοι μαζί θα σταματήσουμε τον κατήφορο προς την κόλαση. Το μαύρο της οθόνης και της σιωπής δεν θα γίνει μαύρο στις καρδιές μας. Υπάρχει ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.

 

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2013

Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας. Συνεχίζοντας τη χρήση αυτού του ιστότοπου, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies. More details…