Εκατοντάδες μηνύματα υποψηφίων του διαγωνισμού των εκπαιδευτικών έρχονται τις τελευταίες τρεις μέρες στην alfavita.gr. Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν ότι η δυνατότητα μετακίνησή τους προς τα εξεταστικά κέντρα μπαίνει υπό αμφισβήτηση καθώς σε όλη σχεδόν τη χώρα υπάρχουν μπλόκα των αγροτών που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους. Σε όλα τα μηνύματα εκφράζεται η ανησυχία καθώς το Σάββατο 31/1 και την Κυριακή 1/2 εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες υποψήφιοι είναι αναγκασμένοι να μετακινηθούν σε εξεταστικό κέντρο που βρίσκεται μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Το ΑΣΕΠ, σε επικοινωνία που είχε η alfavita.gr μαζί του, δηλώνει αδυναμία παρέμβασης και ουσιαστικά παρακολουθεί αμήχανο τις εξελίξεις. Έτσι οι υποψήφιοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα καθώς δεν υπάρχει, μέχρι σήμερα, μια κεντρική απόφαση από καμιά μεριά που να δίνει σίγουρη απάντηση για την εξέλιξη του ζητήματος αυτού. Το θέμα επιδεινώνεται και από το γεγονός ότι οι υποψήφιοι δεν έχουν στα χέρια τους μια βεβαίωση που να αποδεικνύει την ιδιότητά τους (ότι είναι εξεταζόμενοι στο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών.

Σε επικοινωνία της alfavita.gr με το ΥΠΕΠΘ τονίστηκε ότι το όλο θέμα αφορά πλέον το ΑΣΕΠ και όχι το ΥΠΕΠΘ μιας και «το ΑΣΕΠ είναι υπεύθυνο για την οργάνωση και διεξαγωγή του διαγωνισμού».

Το σίριαλ που εξελίχθηκε σε θρίλερ…

Σε Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών αναφέρεται ότι : «Εδώ και αρκετούς μήνες οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί βιώνουμε μια απαράδεκτη κατάσταση σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο. Οι αρχικές ανακοινώσεις του προέδρου του ΑΣΕΠ ( πάντα μέσω των εφημερίδων) τοποθετούσαν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στις αρχές του 2009. Αρχές Νοέμβρη ξεκίνησαν οι φήμες ότι ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Δεκέμβρη του 2008. Και ενώ τα ΜΜΕ επικαλούνταν πηγές από το ΥΠΕΠΘ και το ΑΣΕΠ κανένας υπεύθυνος δεν έβγαινε επίσημα να κάνει μια ανακοίνωση. Παρόλες τις αντιδράσεις των αδιόριστων εκπαιδευτικών ανακοινώθηκε τελευταία στιγμή ότι ο διαγωνισμός θα γίνει 20-21 Δεκέμβρη. Μετά τα τραγικά γεγονότα του Δεκέμβρη και τις κινητοποιήσεις των μαθητών το ΑΣΕΠ τελευταία στιγμή, 3 μέρες πριν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, ανακοίνωσε αναβολή  επικαλούμενο τις κινητοποιήσεις των μαθητών. Για άλλη μια φορά, τα ΜΜΕ τους είχαν προλάβει και οι αδιόριστοι περίμεναν. Το άγχος μας είχε φτάσει στο έπακρο, ενώ πολλοί συνάδελφοι έχασαν χρήματα, αφού είχαν ήδη αγοράσει εισιτήρια. Για τον ορισμό νέας ημερομηνίας το ΑΣΕΠ δεσμεύτηκε ότι θα το ανακοίνωνε αρχές του νέου έτους. Για άλλη μια φορά οι εφημερίδες μας το είπαν πρώτες.

Σήμερα, 26/1/09, τέσσερις μέρες πριν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και το θρίλερ επαναλαμβάνεται για τρίτη φορά. Οι αγρότες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις απέναντι σε μια πολιτική λιτότητας και εξαθλίωσής τους, τα μπλόκα στους δρόμους καλά κρατούν και ο εμπαιγμός τους συνεχίζεται. Για άλλη μια φορά οι υποψήφιοι του διαγωνισμού έχουμε πρόβλημα, αφού πολλοί δρόμοι είναι κλειστοί και οι υποψήφιοι δε θα μπορέσουν να προσεγγίσουν τα εξεταστικά κέντρα. Ποιος φταίει;

Σαφέστατα όχι οι αγρότες. Το ΑΣΕΠ και το ΥΠΕΠΘ πήραν την επιλογή να μη δίνουν όλοι οι υποψήφιοι στον τόπο διαμονής τους. Και οι κινητοποιήσεις να μην υπήρχαν αποτελεί σκάνδαλο το γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοι ταξιδεύουν για να εξεταστούν, πληρώνουν εισιτήρια, κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να φτάσουν. Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν συνάδελφοι από νησιά είχαν μεταφερθεί με ελικόπτερα του στρατού γιατί υπήρχε απαγορευτικό απόπλου!!! Το δε ΑΣΕΠ τηρεί σιγή ιχθύος και τα ΜΜΕ έχουν αρχίσει πάλι να λένε. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε επικοινωνία μας την Παρασκευή 23/1/09 με το ΑΣΕΠ μας είπαν ότι είναι νωρίς να αποφασίσουν!!!!

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν…Ποιον βολεύει πλέον αυτή η κατάσταση; Είναι τόσο δύσκολο το ΑΣΕΠ σε συνεργασία με το ΥΠΕΠΘ να ορίσουν εξεταστικά κέντρα στον τόπο διαμονής του κάθε εξεταζόμενου; Πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;

Έλεος!!!! Περιμένουμε την άμεση και επίσημη ανακοίνωση του ΑΣΕΠ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Τ.Θ. 3785, 10210,

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ,  syllogosadioristwnekpaideytikwn.blogspot.com

 

Πηγή: www.alfavita.gr