Πρόσθετα χρόνια παραμονής - Αναγκαστική έξοδος από την εργασία δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων γυναικών στο Δημόσιο - οδηγούνται σε διάλυση τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Για «νέα επίθεση σε βάρος του ασφαλιστικού συστήματος των εργαζομένων στο Δημόσιο και ιδιαίτερα των γυναικών» κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ, αναφερόμενη στα σενάρια για την ψήφιση νομοσχεδίου για την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών. «Η τυχόν υλοποίηση αυτών των σεναρίων που εκτός των άλλων έρχονται σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, θα έχουν ως αποτέλεσμα την αναγκαστική έξοδο από την εργασία δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων γυναικών στο Δημόσιο και θα οδηγήσουν σε διάλυση τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και τις Δημόσιες Υπηρεσίες», επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ.


«Επιπλέον θα επιβαρύνουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες στο Δημόσιο με πρόσθετα χρόνια παραμονής στην υπηρεσία και θα φαλκιδεύσουν το χαρακτήρα της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, αφού με την απόφαση του ΔΕΚ το ασφαλιστικό σύστημα στο Δημόσιο από Κοινωνικό μετατρέπεται σε επαγγελματικό», προσθέτει.

Καλεί τέλος την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει τα παραπάνω σχέδια και να πάρει όλα τα μέτρα για την προστασία και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο Δημόσιο, καθώς και του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας για την άμεση κατάθεση και ψήφιση νομοσχεδίου για την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο, με βάση την προειλημμένη απόφαση του ΔΕΚ, αποτελούν νέα επίθεση σε βάρος του ασφαλιστικού συστήματος των εργαζομένων στο Δημόσιο και ιδιαίτερα των γυναικών.


Η τυχόν υλοποίηση αυτών των σεναρίων που εκτός των άλλων έρχονται σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, θα έχουν ως αποτέλεσμα την αναγκαστική έξοδο από την εργασία δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων γυναικών στο Δημόσιο και θα οδηγήσουν σε διάλυση τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και τις Δημόσιες Υπηρεσίες.


Επιπλέον θα επιβαρύνουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες στο Δημόσιο με πρόσθετα χρόνια παραμονής στην υπηρεσία και θα φαλκιδεύσουν το χαρακτήρα της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, αφού με την απόφαση του ΔΕΚ το ασφαλιστικό σύστημα στο Δημόσιο από Κοινωνικό μετατρέπεται σε επαγγελματικό.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα παραπάνω σχέδια και να πάρει όλα τα μέτρα για την προστασία και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο Δημόσιο, καθώς και του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Προετοιμασία απεργιακής κινητοποίησης - παροχή στοιχείων

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Εντείνονται οι εκδοχές για την εισοδηματική πολιτική με κύριο πυρήνα τη μείωση του εισοδήματος μέσα από την περικοπή πρόσθετων αμοιβών (επιδομάτων, υπερωριών κλπ).

Είναι προφανές και αυτονόητο για το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα ότι στέκεται απέναντι στη μείωση αποδοχών, συνεχίζει να αντιπαλεύει τη λιτότητα και να διεκδικεί πραγματικές αυξήσεις, αναδιάρθρωση της μισθολογικής πολιτικής στο Δημόσιο με νέο μισθολόγιο και ενσωμάτωση των επιδομάτων.

 

Στη βάση αυτή και για τα κρίσιμα ζητήματα του Ταμείου Πρόνοιας, του ΟΠΑΔ, της απαράδεκτης απόφασης του ΔΕΚ η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με βάση και την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου έχει ανακοινώσει απεργιακή κινητοποίηση που θα εκδηλωθεί στο χρονικό διάστημα 28/1/2010 έως 10/2/2010.

 

Η δυναμικότητα των δημόσιων, αγωνιστικών παρεμβάσεων και της απεργίας, προϋποθέτει:

•1. Συντεταγμένη λειτουργία, προετοιμασία, ενεργοποίηση όλου του συνδικαλιστικού δυναμικού, κινητοποίηση όλων των εργαζομένων.

•2. Ανοιχτή και συνεχή επικοινωνία, συνεργασία, κοινές πρωτοβουλίες Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Ομοσπονδιών - Νομαρχιακών Τμημάτων και Συλλόγων για την υποστήριξη της δράσης μας τόσο στο εσωτερικό του συνδικαλιστικού κινήματος όσο και στο κοινωνικό, δημόσιο πεδίο.

Προς την κατεύθυνση αυτή είναι αναγκαίο και χρήσιμο:

•1. Η άμεση συνεδρίαση των συνδικαλιστικών οργάνων σε όλα τα επίπεδα αμέσως μετά τις γιορτές και έως 12/1/2010 με αντικείμενο την προετοιμασία της απεργίας, την ενημέρωση των εργαζομένων και τον προγραμματισμό συνελεύσεων, συγκεντρώσεων, συσκέψεων, περιοδειών, συνεντεύξεων κ.α. Οι Ομοσπονδίες και τα Νομαρχιακά Τμήματα που κρίνουν απαραίτητη τη συμμετοχή μελών της Διοίκησης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις δραστηριότητες που θα προγραμματιστούν πρέπει ως 12/1/2010, που η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα οριστικοποιήσει και το κεντρικό πρόγραμμα, να μας ενημερώσουν με E-MAIL ή FAX ή τηλεφωνικά στη Γραμματεία. Ο σχετικός προγραμματισμός πρέπει να κινηθεί από 13/1/2010 ως και 27/1/2010.

•2. Είναι αναγκαίο να ενημερωθούμε για επιδόματα (εκτός των καθολικών, κοινωνικών) ή πρόσθετες αμοιβές που καταβάλλονται προκειμένου να ανταποκριθούμε με συγκεκριμένη γνώση και τεκμηρίωση στη δημόσια επιχειρηματολογία των τοποθετήσεών μας. Οι Ομοσπονδίες πρέπει έως 12/1/2010 να μας ενημερώσουν γραπτώς για το τι υφίσταται στον τομέα τους ως πρόσθετες αμοιβές.

 

5/1/2010

Πηγή: www.alfavita.gr